woensdag 9 december 2009

Kehl-Duitsland (073)

Kehl am Rhein
Kehl is een plaats in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, gelegen in het district Ortenauskreis.
Kehl heeft een oppervlakte van 75,06 km² en ligt in het zuidwesten van Duitsland. In het westen wordt Kehl begrensd door de Rijn, die daar de natuurlijke grens met Frankrijk vormt. Aan de overzijde van de Rijn ligt Straatsburg. Door de nabijheid van Straatsburg is het Frans een gebruikelijke taal in Kehl, die veel op straat gehoord wordt.
Wetenswaardigheden:
Kehl en Straatsburg delen de Tuin van de Twee Oevers (Duits: 'Garten der Zwei Ufer', Frans: 'Jardin des Deux Rives'). Deze tuin is in 2004 geopend als onderdeel van de Landesgartenschau, een tuinbouwtentoonstelling. Om de twee oevers wederzijds bereikbaar te maken is de Mimrambrug (Duits: 'Mimram-Brücke', Frans: 'Passerelle Mimram') aangelegd, een markante voetgangers- en fietsersbrug die is ontworpen door architect Marc Mimram.
Kehl kent een bus- en een treinverbinding met Straatsburg. De busdienst is vrij regelmatig, met op werkdagen overdag drie bussen per uur van en naar Kehl. De treinverbinding tussen Kehl en Straatsburg is minder regelmatig. Waarschijnlijk de bekendste trein die op dit traject rijdt, en die in beide steden halteert, is de Oriënt-Express. Kehl wordt in de toekomst, vermoedelijk tussen 2009 en 2012, aangesloten op de Tram van Straatsburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten